Verdens beste kanelsnurrer!

Var en del som ville ha oppskriften p kanelsnurrene mine som jeg skrev om for to uker siden. Vel, ventetiden er over, s n Anita m du nok bake for min kjre pappa :)

Ingridiensene er som flger (gir 16 store kanelboller)
600 gram mel
100 gram sukker
1,5 ts kardemomme
1 ts salt
1 pk trrgjr/50 gram fersk gjr
75 gram smr
3,5 dl melk

Fremgangsmten er enkel:
Du tar en bolle og blander alt det trre i. S smelter du smrret og tilsetter melken. Deretter varmer du opp smr-og-melk blandingen til ca 37 grader, da lser du opp gjra. Nr dette er gjort, blander du alt sammen og elter det i ca fem minutter til deigen er smidig.

Om du vil ha de slik som mine s setter du deigen n til heving p et lunt sted i ca 30 minutter.

S er det selve kanelsnurr-lagingen. Du deler deigen i en passende strrelse, og kjevler en stor rektangulr firkant. Denne kan du godt kjevle s tynn s mulig (for da fr du flere snurrer). S smrer du m GODT med smr, og strr p sukker og kanel. S ruller du deigen sammen til en lang plse og deler opp i passende biter.

Legg de p et stekebrett og sett til etterheving i ca 45-60 minutter.

Fr du setter de i ovnen pensler du de med egg og strr eventuelt p perlesukker. Stek de midt i ovnen p 200 grader i ca 10-15 minutter. Da blir de helt fantastisk deilige og luftige :) Pynt s med melis om du liker det (for det gjr Bjarte) hihi :)




Kunne du tenke deg prve denne oppskriften?

bloglovin

38 kommentarer

Susann Michelle

21.03.2010 kl.21:58

Tusen takk! Tnke e ska prv den t min og Vibeke sin bursdag! :D

Sanne

15.09.2010 kl.19:04

h, s utrolig deilig ut ! n prver jeg , holder p skrive ut oppskriften , nam ! :D

Bente

19.09.2010 kl.13:32

De str til heving n, gleder meg til smake p de senere i dag:))

Bente

19.09.2010 kl.16:06

De var r gode;) Jeg laga dobbel posjon, ble hele 70 kanelsnurrer;) N skal vi kose oss utover hsten!

Gry Elin

03.02.2011 kl.16:22

Da str mine til etterheving :-D Fikk til 20 stk p en enkel porsjon! Tenkte bake dobbel porsjon i morgen vist jeg fr til denne n!

Vivian

05.02.2011 kl.13:01

Dette var virkelig verdens beste kanelsnurrer! Utrolig pen blogg i tillegg, skal flge litt med p den!

Namnamnam :)

Anja

05.03.2011 kl.14:57

vi holder p lage dem n :D

tror de blir veldig gode ! :)

kosli blogg dere har :)

Karoline 14 r

21.03.2011 kl.15:06

Tusen takk! Du kommer til og gi meg 6 + i mat og helse i r med denne oppskriften ;)

LineogBjarte

21.03.2011 kl.16:02

Karoline 14 r:

hehe, s bra :)

siljekatrinfin

23.03.2011 kl.13:11

der str mine ogs tel heving! gled meg masse masse :D

Simon

01.04.2011 kl.23:58

N har ein del sjeler p Bildy bibelskole ogs blitt gleda av oppskriften! namnam! takktakk!

LineogBjarte

02.04.2011 kl.00:48

Simon: S kjekt da :)

Sunniva

07.04.2011 kl.14:43

Takk for oppskrift! :) Har problemer med heve her...men hvis jeg venter litt gr det vel bra!

LineogBjarte

13.04.2011 kl.14:13

Sunniva: Hmm, fikk du det til? Kanksje du har brukt enten for varm eller for kald vske?

anita

21.04.2011 kl.02:12

Den ble kjempegoood!!! Takk s mye, fikk til lage 41 som var p dobbel porsjon og de ble stoore :-D

Linn

26.04.2011 kl.13:01

Jeg SKAL prve den om ikke lenge :) M bare kjpe meg en kjevle :p

Random

05.05.2011 kl.11:45

Ingen egg alts ?

LineogBjarte

05.05.2011 kl.13:42

Random: Nei, ingen egg :) Kun om du vil pensle de fr de gr i ovnen.

Hilde

05.05.2011 kl.14:04

fy, de var syyykt gode ! takk <3

Kine

22.05.2011 kl.09:47

Disse mtte jeg bare prve meg p, s n str de til heving her :)

Gleder meg s til smake;)

08.06.2011 kl.14:36

mine str i ovnen n ! :)

2. ganga jeg lager etter denne oppskriften! <3

Liv

15.06.2011 kl.16:06

Hei, jeg mtte bare prve oppskriften din, den ble en stor suksess :D Dobblet oppskriften for lage hveteboller ogs, begge delene ble knallgode! Takk for at du delte oppskriften din :D Min kjre ble svrt glad nr han kom hjem fra jobb til nybaka boller og snurrer :)

sissel

26.07.2011 kl.15:11

satte deigen

og venter n, mens jeg leste innleggene her, og obs her p hytta har jeg ingen kjevle. hm hm har noen tomme rdvinsflasker som jeg fr vaske og prve. kanskje smre litt olje p? Eller Ikke vel skal evaluere her etterp eller i morgen hvis naboene kommer frst.(kunne hrt etter kjevle der, men......)

Martin

28.07.2011 kl.23:05

Str i ovnen n. Blir fantastiske:D

Anna

03.08.2011 kl.14:24

Prvde den oppsriften igr kveld, De vart bare s luftige og god :D beste oppskriften hititl :D

28.08.2011 kl.10:57

Skte p kanelsnurrer p Google og da kom denne siden opp:) lagde de i gr ,de er veldig gode!!!stt par og st Blogger, st p

ole brumm

19.09.2011 kl.14:06

Den var kjempe god! Tusen takk for den hrlige oppskriften ! <3

Sofie

05.10.2011 kl.14:22

Jeg har allerede brukt den 4 ganger, og femte blir idag:D

LineogBjarte

06.10.2011 kl.12:44

Sofie: S gy :D

Andrea

25.10.2011 kl.19:17

Skal ha gjerbakstprve til torsdag, skal bruke denne opskriften!! Syntes de ble S gode :)

Per

31.10.2011 kl.14:16

Skal smrre smeltes fr det smres p den rektangulre firkanten av deig?

LineogBjarte

31.10.2011 kl.21:23

Per: Neida, jeg har det bare romtemperert slik det gr an smre det! Men det gr fint smelte det ogs.

06.12.2011 kl.07:44

Jeg prvde disse i gr, ble kjempegode!

Takk for oppskrift! :)

Olga

14.01.2012 kl.18:34

Holder p med siste heving n! Gleder meg til smake:-) Takk for oppskrift!:-)

Pl A.

20.02.2012 kl.22:11

Hvorfor blir alltid kanelsnurrer s trre? Hva gjr man da galt?

LineogBjarte

21.02.2012 kl.12:24

Pl A.: Ofte for mye mel, deigen kan godt vre litt klissete arbeide med :)

Marianne

16.07.2012 kl.11:51

Str kardemomme i oppskriften!! Det er vel kanel??

LineogBjarte

19.07.2012 kl.21:18

Marianne: Nei, i selve deigen skal det vre kardemomme. Gir en utrolig god smak til bollene :)

Skriv en ny kommentar

LineogBjarte

LineogBjarte

24, Giske

Velkommen til bloggen vr. Her er det for det meste Line som skriver, men Bjarte er en viktig stttespiller. Line er 24 r, og er godt i gang med siste ret p allmennlrerutdanningen i Oslo. Bjarte er utdannet byggingenir og jobber i et firma i Sandvika. P bloggen havner det som mtte oppta oss i hverdagen. Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits