Verdens beste kanelsnurrer!

Var en del som ville ha oppskriften på kanelsnurrene mine som jeg skrev om for to uker siden. Vel, ventetiden er over, så nå Anita må du nok bake for min kjære pappa :)

Ingridiensene er som følger (gir 16 store kanelboller)
600 gram mel
100 gram sukker
1,5 ts kardemomme
1 ts salt
1 pk tørrgjær/50 gram fersk gjær
75 gram smør
3,5 dl melk

Fremgangsmåten er enkel:
Du tar en bolle og blander alt det tørre i. Så smelter du smørret og tilsetter melken. Deretter varmer du opp smør-og-melk blandingen til ca 37 grader, da løser du opp gjæra. Når dette er gjort, blander du alt sammen og elter det i ca fem minutter til deigen er smidig.

Om du vil ha de slik som mine så setter du deigen nå til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.

Så er det selve kanelsnurr-lagingen. Du deler deigen i en passende størrelse, og kjevler en stor rektangulær firkant. Denne kan du godt kjevle så tynn så mulig (for da får du flere snurrer). Så smører du må GODT med smør, og strør på sukker og kanel. Så ruller du deigen sammen til en lang pølse og deler opp i passende biter.

Legg de på et stekebrett og sett til etterheving i ca 45-60 minutter.

Før du setter de i ovnen pensler du de med egg og strør eventuelt på perlesukker. Stek de midt i ovnen på 200 grader i ca 10-15 minutter. Da blir de helt fantastisk deilige og luftige :) Pynt så med melis om du liker det (for det gjør Bjarte) hihi :)




Kunne du tenke deg å prøve denne oppskriften?

bloglovin

38 kommentarer

Susann Michelle

21.03.2010 kl.21:58

Tusen takk! Tænke e ska prøv den t min og Vibeke sin bursdag! :D

Sanne

15.09.2010 kl.19:04

åh, så utrolig deilig ut ! nå prøver jeg , holder på å skrive ut oppskriften , nam ! :D

Bente

19.09.2010 kl.13:32

De står til heving nå, gleder meg til å smake på de senere i dag:))

Bente

19.09.2010 kl.16:06

De var råååå gode;) Jeg laga dobbel posjon, ble hele 70 kanelsnurrer;) Nå skal vi kose oss utover høsten!

Gry Elin

03.02.2011 kl.16:22

Da står mine til etterheving :-D Fikk til 20 stk på en enkel porsjon! Tenkte å bake dobbel porsjon i morgen vist jeg får til denne nå!

Vivian

05.02.2011 kl.13:01

Dette var virkelig verdens beste kanelsnurrer! Utrolig pen blogg i tillegg, skal følge litt med på den!

Namnamnam :)

Anja

05.03.2011 kl.14:57

vi holder på å lage dem nå :D

tror de blir veldig gode ! :)

kosli blogg dere har :)

Karoline 14 år

21.03.2011 kl.15:06

Tusen takk! Du kommer til og gi meg 6 + i mat og helse i år med denne oppskriften ;)

LineogBjarte

21.03.2011 kl.16:02

Karoline 14 år:

hehe, så bra :)

siljekatrinfin

23.03.2011 kl.13:11

der står mine også tel heving! gled meg masse masse :D

Simon

01.04.2011 kl.23:58

Nå har ein del sjeler på Bildøy bibelskole også blitt gleda av oppskriften! namnam! takktakk!

LineogBjarte

02.04.2011 kl.00:48

Simon: Så kjekt da :)

Sunniva

07.04.2011 kl.14:43

Takk for oppskrift! :) Har problemer med å heve her...men hvis jeg venter litt går det vel bra!

LineogBjarte

13.04.2011 kl.14:13

Sunniva: Hmm, fikk du det til? Kanksje du har brukt enten for varm eller for kald væske?

anita

21.04.2011 kl.02:12

Den ble kjempegoood!!! Takk så mye, fikk til å lage 41 som var på dobbel porsjon og de ble stoore :-D

Linn

26.04.2011 kl.13:01

Jeg SKAL prøve den om ikke lenge :) Må bare kjøpe meg en kjevle :p

Random

05.05.2011 kl.11:45

Ingen egg altså ?

LineogBjarte

05.05.2011 kl.13:42

Random: Nei, ingen egg :) Kun om du vil pensle de før de går i ovnen.

Hilde

05.05.2011 kl.14:04

Å fy, de var syyykt gode ! takk <3

Kine

22.05.2011 kl.09:47

Disse måtte jeg bare prøve meg på, så nå står de til heving her :)

Gleder meg såå til å smake;)

08.06.2011 kl.14:36

mine står i ovnen nå ! :)

2. ganga jeg lager etter denne oppskriften! <3

Liv

15.06.2011 kl.16:06

Hei, jeg måtte bare prøve oppskriften din, å den ble en stor suksess :D Dobblet oppskriften for å lage hveteboller også, å begge delene ble knallgode! Takk for at du delte oppskriften din :D Min kjære ble svært glad når han kom hjem fra jobb til nybaka boller og snurrer :)

sissel

26.07.2011 kl.15:11

satte deigen

og venter nå, mens jeg leste innleggene her, og obs her på hytta har jeg ingen kjevle. hm hm har noen tomme rødvinsflasker som jeg får vaske og prøve. kanskje smøre litt olje på? Eller Ikke vel skal evaluere her etterpå eller i morgen hvis naboene kommer først.(kunne hørt etter kjevle der, men......)

Martin

28.07.2011 kl.23:05

Står i ovnen nå. Blir fantastiske:D

Anna

03.08.2011 kl.14:24

Prøvde den oppsriften igår kveld, De vart bare så luftige og god :D beste oppskriften hititl :D

28.08.2011 kl.10:57

Søkte på kanelsnurrer på Google og da kom denne siden opp:) lagde de i går ,de er veldig gode!!!søtt par og søt Blogger, stå på

ole brumm

19.09.2011 kl.14:06

Den var kjempe god! Tusen takk for den hærlige oppskriften ! <3

Sofie

05.10.2011 kl.14:22

Jeg har allerede brukt den 4 ganger, og femte blir idag:D

LineogBjarte

06.10.2011 kl.12:44

Sofie: Så gøy :D

Andrea

25.10.2011 kl.19:17

Skal ha gjerbakstprøve til torsdag, skal bruke denne opskriften!! Syntes de ble Så gode :)

Per

31.10.2011 kl.14:16

Skal smørre smeltes før det smøres på den rektangulære firkanten av deig?

LineogBjarte

31.10.2011 kl.21:23

Per: Neida, jeg har det bare romtemperert slik det går an å smøre det! Men det går fint å smelte det også.

06.12.2011 kl.07:44

Jeg prøvde disse i går, ble kjempegode!

Takk for oppskrift! :)

Olga

14.01.2012 kl.18:34

Holder på med siste heving nå! Gleder meg til å smake:-) Takk for oppskrift!:-)

Pål A.

20.02.2012 kl.22:11

Hvorfor blir alltid kanelsnurrer så tørre? Hva gjør man da galt?

LineogBjarte

21.02.2012 kl.12:24

Pål A.: Ofte for mye mel, deigen kan godt være litt klissete å arbeide med :)

Marianne

16.07.2012 kl.11:51

Står kardemomme i oppskriften!! Det er vel kanel??

LineogBjarte

19.07.2012 kl.21:18

Marianne: Nei, i selve deigen skal det være kardemomme. Gir en utrolig god smak til bollene :)

Skriv en ny kommentar

LineogBjarte

LineogBjarte

24, Giske

Velkommen til bloggen vår. Her er det for det meste Line som skriver, men Bjarte er en viktig støttespiller. Line er 24 år, og er godt i gang med siste året på allmennlærerutdanningen i Oslo. Bjarte er utdannet byggingeniør og jobber i et firma i Sandvika. På bloggen havner det som måtte oppta oss i hverdagen. Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits