Oppskrift: Ovnsbakte poteter

Noen har etterlyst oppskrift, eller, kanskje heller fremgangsmåte på ovnsbakte poteter. Dette kan gjøres på et utall forskjellige måter, men her er iallefall hvordan jeg lager dem:

Du trenger: 
- Så mange poteter som du ønsker (så mange du tror hver person spiser + et par til per hode, for disse potetene går fortere enn kokte poteter.
- En stekeplate med bakepapir (da slipper du at potetene henger igjen i plata)
- En bolle til å blande poteter, olje og krydder
- Ønsket krydder
- Matolje
- Skjæreplate og kniv


Så tar du litt olje på bakepapiret:


Videre skjærer du potetene i sånn passende båter. Små og medium poteter skjærer jeg i fire biter. De større skjærer jeg ofte i seks. Dette er bare å tilpasse selv. Men husk, jo større bitene er, jo lenger må de stå. (Vi har skrella potetene, fordi mannen i huset ikke er så glad i skall. Jeg personlig synes det er veldig godt når de har skallet, da bare vasker du lett over dem):


Så legger du de oppskjærte potetene i en bolle:


Og tar over sånn passende med olje: (trenger ikke så masse, start heller med lite, for så å eventuelt ta mere):


Krydder helles over før det røres. Krydder kan du godt ta på i flere omganger slik at det blir gjevnt fordelt:


Legg potetene utover plata (husk at båtene på ha "luft", så ikke legg de for tett. Skal du lage til mange er det bedre å fordele det på to plater og bytte litt på hvem som står øverst i stekeovnen, og heller beregne litt lenger tid):

Slik så mine ut etter 30 minutter på 225 grader. Du ser fort når de er ferdige,eller når de nærmer seg ferdige. Da blir de litt "skrukkete".


I dag ble potetene servert sammen med svenske kjøttboller og svensk gräddsås: :)Liker du ovnsbakte poteter? Og, har du en annen fremgangsmåte å dele med meg?

Én kommentar

Helene

09.09.2010 kl.17:19

Sånne er så gode! Jeg gjør det på ca samme måte jeg også. Bra du la ut oppskrifta på dem da. jeg trodde jo det var kjempeavansert å lage sånne, men så var det jo ikke det :)

Skriv en ny kommentar

LineogBjarte

LineogBjarte

24, Giske

Velkommen til bloggen vår. Her er det for det meste Line som skriver, men Bjarte er en viktig støttespiller. Line er 24 år, og er godt i gang med siste året på allmennlærerutdanningen i Oslo. Bjarte er utdannet byggingeniør og jobber i et firma i Sandvika. På bloggen havner det som måtte oppta oss i hverdagen. Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits