Oppskrift: Calzone

Du trenger:

  • 1 kg mel (hvetemel om du vil ha de lyse og fine. Vil du ha de litt grover s bytter du ut akkurat s masse hvetemel du nsker med litt grovere sorter)
  • 1 pose trrgjr/1 pk fersk gjr
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 70 gram margarin
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl vann
  1. Ha alt det trre i en bolle
  2. Smelt margarin og ha i vsken. Varm dette til 37 grader. Bruker du fersk gjr s blandes denne ut i den lunkne vsken
  3. Bland vtt og trt og bland godt
  4. Sett deigen p et lunt sted en time til heving
  5. Del deigen i 16 like store emner og kjevle de ut til en sirkel
  6. Fyll halve flaten med nsket innhold og brett sammen
  7. Etterheves p stekebrettet i 20 minutter
  8. Pensle med egg
  9. Stekes p 200 grader i 15 til 20 minutter til de er gyldne.

Mitt tips: Skal du fryse de ned slik som jeg gjorde, eller ikke spise de med en gang vil jeg anbefale ta de ut av ovnen med en gang de fr litt farge. P denne mten blir de bare "halvstekt" og nr du tar har de i stekeovnen ved en senere anledning for varme de, s blir de ikke overstekte og harde!

Fyllet kan vre akkurat det du fler for. Til en st deig kan du ha bde frukt og godis i. Ellers er plse, lk, ost, skinke, peperoni, taco etc hete smaker!


Kommer du til prve dette?

n kommentar

Camilla

13.10.2010 kl.22:07

nammis:) merka at magen min kjeme til vr full av ditte p lrdag:D

Skriv en ny kommentar

LineogBjarte

LineogBjarte

24, Giske

Velkommen til bloggen vr. Her er det for det meste Line som skriver, men Bjarte er en viktig stttespiller. Line er 24 r, og er godt i gang med siste ret p allmennlrerutdanningen i Oslo. Bjarte er utdannet byggingenir og jobber i et firma i Sandvika. P bloggen havner det som mtte oppta oss i hverdagen. Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits