Oppskrift: Calzone

Du trenger:

  • 1 kg mel (hvetemel om du vil ha de lyse og fine. Vil du ha de litt grover så bytter du ut akkurat så masse hvetemel du ønsker med litt grovere sorter)
  • 1 pose tørrgjær/1 pk fersk gjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 70 gram margarin
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl vann
  1. Ha alt det tørre i en bolle
  2. Smelt margarin og ha i væsken. Varm dette til 37 grader. Bruker du fersk gjær så blandes denne ut i den lunkne væsken
  3. Bland vått og tørt og bland godt
  4. Sett deigen på et lunt sted en time til heving
  5. Del deigen i 16 like store emner og kjevle de ut til en sirkel
  6. Fyll halve flaten med ønsket innhold og brett sammen
  7. Etterheves på stekebrettet i 20 minutter
  8. Pensle med egg
  9. Stekes på 200 grader i 15 til 20 minutter til de er gyldne.

Mitt tips: Skal du fryse de ned slik som jeg gjorde, eller ikke spise de med en gang vil jeg anbefale å ta de ut av ovnen med en gang de får litt farge. På denne måten blir de bare "halvstekt" og når du tar har de i stekeovnen ved en senere anledning for å varme de, så blir de ikke overstekte og harde!

Fyllet kan være akkurat det du føler for. Til en søt deig kan du ha både frukt og godis i. Ellers er pølse,  løk, ost, skinke, peperoni, taco etc hete smaker!


Kommer du til å prøve dette?

 

Én kommentar

Camilla

13.10.2010 kl.22:07

nammis:) merka at magen min kjeme til å vær full av ditte på lørdag:D

Skriv en ny kommentar

LineogBjarte

LineogBjarte

24, Giske

Velkommen til bloggen vår. Her er det for det meste Line som skriver, men Bjarte er en viktig støttespiller. Line er 24 år, og er godt i gang med siste året på allmennlærerutdanningen i Oslo. Bjarte er utdannet byggingeniør og jobber i et firma i Sandvika. På bloggen havner det som måtte oppta oss i hverdagen. Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits