Cottonlands Primary School

I denne månedens utgave av bladet "Utdanning", som dumpet ned i postkassen min for noen uker siden, var det en sterk beskrivende sak om skolesystemet i Sør-Afrika. Ta dere tid til å lese denne artikkelen om dere ønsker å vite litt mer om hvordan forholdene er der nede. Beskrivelsene av Cottonlands Primary School er skremmende lik slik det var på Mbekweni Primary School der vi var.

For å finne artikkelen, trykker dere her.

Tankene mine gikk rett tilbake til de ukene vi var der nede i starten av året. Uker fylt av kontraster, inntrykk, vennsakp og utfordringer!


Klasserom uten de store ressursene. I artikkelen beskriver de den hvite hullete tavla bak i klasserommet, bare se på veggen her100 elever i syvende klasse deler på 25 bøker i samfunnsfag.Maten, en gryterett fra en stor balje, ble servert på talerkner og barna spiste med hendene eller med linjalene sine.Men blide og fornøyde var de uansett. Skolen var et fristed de kunne komme til.

Oppfordring fra meg til deg: Les artikkelen jeg linket til....

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LineogBjarte

LineogBjarte

24, Giske

Velkommen til bloggen vår. Her er det for det meste Line som skriver, men Bjarte er en viktig støttespiller. Line er 24 år, og er godt i gang med siste året på allmennlærerutdanningen i Oslo. Bjarte er utdannet byggingeniør og jobber i et firma i Sandvika. På bloggen havner det som måtte oppta oss i hverdagen. Det er veldig koselig om du legger igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits